Alain Iwens, een 55-jarige looprevelatie

Alain Iwens, een 55-jarige looprevelatie

We hadden in de Running Mate Cup met de 60-jarige Paul Van Campenhout al een sterke veteraan aan het werk gezien, maar wat de 55-jarige Alain Iwens in de eerste twee wedstrijden van het regelmatigheidscriterium liet zien, is minstens even straf. Hij finishte afgelopen zondag in de Halve Marathon van Joggingclub Veltem in Winksele als vierde met slechts een halve minuut achterstand op de winnaar van de Running Mate Cup 2018, Iason Swerts.

Iwens liep in de openingsmanche in Berg-Kampenhout als vierde ook al bijna op het overall podium. Op basis van deze twee topprestaties totaliseerde hij tot dusver de meeste punten van alle deelnemers in het regelmatigheidscriterium. Meer dus dan de snelste jongere lopers in de categorie -50 jaar. 

Alain Iwens uit Haacht is een gekende veelloper in het Vlaams-Brabantse joggingcircuit. Met een gemiddelde snelheid van 16 km/u vertegenwoordigt hij wekelijks de kleuren van Joggingclub Kapsalon Luc uit Holsbeek.

Als hij 12 wedstrijden van de Running Mate Cup mee loopt dit jaar, wordt hij de opvolger van Furaloper Martin Thore als eindwinnaar in de categorie +50 jaar.

Stand Running Mate Cup 2019

Foto Alain Iwens door de lens van Marc Fourmois

Terug