Onze startboog stond zaterdag j.l. opgesteld in Machelen

Onze startboog stond zaterdag j.l. opgesteld in Machelen

Hoofdafstand :

97 moedige joggers en jogsters stonden zaterdag aan de start van de 10km (die in werkelijkheid bijna 11km was)

Dirk Goeyers wist deze keer het laken naar zich toe te trekken te nadele van Lucas Moray. Hierdoor schuiven beide respectievelijk 2 en 4 plaatsen op in de voorlopige tussenstand van het regelmatigheidscriterium bij de mannen geboren in het jaar 1970 of vroeger. Kempenaers Bert vervolledigde het podium. De leider in het klassement bij de mannen (Jeroen Delsaert) bekocht zijn 'speedy' start met een top 15 plaats, maar wist zich alsnog als 22ste te klasseren wat meer dan volstond om de leiding te behouden. 

Bij de oudere mannen (categorie +50 jaar) zette Ronny Jonckheere met een 4de plaats een knalprestatie neer, wat hem meteen de nieuwe leider maakt in deze categorie. Ook Tony Van Relegem wist zijn goede conditie te etalleren door als 18de over de meet te lopen, wat hem de 2de plaats oplevert in de tussenstand. Filip Goovaerts die nog net voor Tony eindige maakt de nieuwe top 3 vol bij de mannen +50

Bij de vrouwen was het alweer Katelijne Tas (17de plaats algemeen) die met de winst bij de vrouwen ging 'lopen'. Haar clubgenote Eva Soetemans wist hier de 2 plaats af te snoepen van de 19-jarige Bradey Waerzeggers.

 

Nevenafstand :

Slechts 55 dappere joggers en jogsters waagden zich aan de 5 km.

De suprematie van Simon Van Landeghem haalde het vlot van Bruffaerts Stefaan.

Bianca Hermans ging bij de vrouwen aan de haal met geschenkenbon van 25 euro. Vermeldenswaard is dat Bianca tevens 10de vrouw werd in de 10km !

 

 

Terug